Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

Minder wintersporters op de piste

Het afgelopen seizoen gaan steeds minder Nederlanders op een wintersportvakantie. Wat is dat nou wintersporters? We zijn toch net uit de crisis? Toch is het zo. Het NBTC-NIPO Research maakte dit  bekent.


Het aantal wintersportvakanties van Nederlanders daalde met zo’n 6,5 procent volgens het NBTC-NIPO Research. Dit was eerst 994.000 en nu maar 929.000 mensen. Toch wordt nog steeds genoemd dat dit door de economische crisis komt. Mensen zijn terughoudender in vakanties en met hun uitgaven. Een wintersportvakantie is ook een luxeproduct en daarom wordt hier ook als eerste op bespaard. Daarnaast wordt ook de ‘vergrijzing’ als reden gegeven, omdat de meeste mensen toch jeugdig zijn als ze op wintersport gaan.

Ook willen de wintersporters vaker zelf de wintersportvakantie regelen en willen ze niet afhankelijk zijn van een totaal pakket. Ze regelen vaak het verblijf op de accommodatie zelf. Het wintersportseizoen hiervoor had ook al een flinke daling met het aantal wintersportbezoekers.

Toch denk ik zelf dat het dit jaar weer wat meer gaat stijgen, aangezien we aan het einde van de crisis zijn. Veel mensen hebben dan ook meer geld om te spenderen aan de vakantie. Zelf zou ik ook dolgraag weer op wintersport gaan, aangezien ik dat al heel lang niet meer geweest ben.


Ben je zelf ook wel eens op wintersport geweest? Ga je elk jaar of alleen vroeger? Laat het binnenbeentje weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten