Pagina's

woensdag 22 oktober 2014

Fight for your people!

Hooligans, je hebt ze in alle soorten en maten. Groot en klein, dik en dun. In iedere voetbalclub vind je er meer als genoeg. En vernielen kunnen ze als de beste.  Waar hooligans vooral voor leven zijn rellen en de knokpartijen. Zonde van de tijd zou ik zeggen, maar ieder zijn ding. In het nieuws hoor je dagelijks wel wat van deze groep mensen.





Hooligans die bij een ‘voetbal-firm’ aangesloten zijn, dragen dure sportmerken en designerkleding. Bekende merken zijn: Stone Island, CP Company,Adidas, Lacoste en Burberry. Zo konden ze de politie makkelijker omzeilen en werden ze minder snel herkend door rivaliserende voetbal-firms. Dit omdat de clubkleuren niet langer meer gedragen werden.

Toch zijn hooligans wel de trouwste supporters van een club die je maar kunt bedenken.
In een jaar geven ze duizenden euro’s uit aan hun voetbalclub om die te bezoeken bij wedstrijden. Of dat nou een uit of thuis wedstrijd is. Ze hebben meestal een eigen vak waarin deze mensen bij elkaar zitten. Maar ze zijn er altijd: weer of geen weer, kaartje of geen kaartje, ze zorgen er wel voor dat ze er zijn om hun club aan te moedigen. Ze komen omdat ze van hun club houden en deze eeuwig trouw zullen zijn. Eigenlijk is dit toch het mooiste wat een club kan wensen? Deze trouwe fans staan op met hun club en gaan er mee naar bed. Ze wachten op elk klein beetje informatie en leven zich helemaal in hun club. Natuurlijk als de club wint, zijn ze bij het aller grootste feest. Alle spanning van die dag barst los in één en al emotie. 

Vaak zijn deze mensen te vinden in hun stamkroeg. Hier komen eigenlijk alleen de supporters van de eigen club. Het lijken dus eigenlijk hele normale mensen die er alleen altijd bij zijn als hun club moet spelen. Maar dan net met een beetje extra.

Natuurlijk kan dit ook andersom, zo kunnen hooligans flink te keer gaan tegen elkaar. Supporters van andere clubs worden gehaat. Alleen hun eigen club is de allerbeste. Wanneer hun club dan een keer verliest is de teleurstelling ook groot. Vaak loopt dit uit op geweld en dan kun je beter niet bij ze in de buurt komen.

Hier zie je hoe ze tekeer kunnen gaan:



Ook Binnenbeentje is vaak een bij wedstrijd geweest. Toch is het wel vermaak hoe al die hooligans tegen elkaar tekeer gaan. Echter werd ik er ook een beetje bang van. Mensen die heel hard aan het hek gaan rammen omdat hun club weer een keer verloren heeft. Volgens mij is het maar een spelletje toch? Ik geef je één tip. Ga er nooit tussen staan en juichen voor een andere club!

Heb jij ervaring met deze mensen? Ik hoor het graag van je!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten