Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

6 tips om je klaar te maken voor je eerste festival!

Eindelijk is het zo ver! Je bent 18 geworden, dat betekend dat je de festivals af kunt gaan. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zodat je goed bent voorbereid. Denk maar eens aan welke kleding je aan moet, wat je mee moet nemen en hoe je er komt. Met deze tips van Binnenbeentje ben je helemaal klaar voor je eerste festivalavontuur.



1.       Kijk naar het weer
Dit is iets wat heel erg belangrijk is tijdens een festival. Wordt het erg koud? Kleed je dan vooral goed aan! Je kunt beter te veel aanhebben dan te weinig, want dan kun je je kleding altijd nog kwijt in je kluisje. Zorg ook altijd dat je een poncho mee neemt. Geen zorgen, niks voor schut aan aangezien jij vast niet de enige bent met zo’n plastic ding. Schijnt de zon? Super dagje! Zorg dat je goed bent ingesmeerd en doe een oude, goedkope zonnebril op. Zo ben jij er helemaal klaar voor.

2.       Doe goede schoenen aan
Schoenen zijn erg belangrijk, je staat namelijk de hele dag en dan moet je je voetjes goed verzorgen. Kies dus niet voor hoge high heals of simpele teenslippertjes. Goed aan je voetjes denken! Achteraf ben je er enorm blij mee!

3.       Neem altijd oordoppen mee
Het is iets wat de meeste jongeren niet doen, maar je hebt geen idee wat dat volume van het geluid met je oren doet. Festivals zijn er echt niet goed voor. Wil je later nog een goed gehoor hebben? Koop dan even een setje goede oordoppen. In het begin is het niet fijn om al de muziek gedempt te horen, maar daar wen je wel aan. Zo heb jij later nog gewoon een goed gehoor!

4.       Zorg dat je altijd een opgeladen telefoon bij je hebt
Je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Zorg altijd dat je een opgeladen telefoon bij je hebt. Ook al heb je misschien op het terrein geen bereik. Als er iets mis gaat op de terug weg of dergelijke moet je altijd bereikbaar kunnen zijn. Daarbij, een paar foto’s op zo’n festival kunnen toch geen kwaad?

5.       Regel je vervoer
Let op dat openbaar vervoer niet altijd goed aansluit met het einde van het festival. Je kunt namelijk makkelijk je laatste bus of trein missen en die zitten altijd overvol. Wil je echt zeker zijn van goed vervoer heen en terug, regel dan je vervoer via partybussen. Het kost wel wat, maar dan zit je zeker goed!

6.       Let op je drankje
Negen van de tien keer gebeurd het niet, maar er zou maar net iemand zijn die wat in jou drankje gooit. Goed opletten dus! Wanneer je vaak met je hand op je drankje drinkt en het goed in de gaten houdt is er niks aan de hand.


Met deze 6 tips kun je dus volop genieten van jou eerste festival!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten