Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

De 5 aparte typetjes die je in elke voetbalkantine ziet

De zaterdag en zondag, de drukste dagen voor de voetbalkantine. Er staat een gezellig muziekje op, het hogere voetbal staat aan en ondertussen heeft de persoon achter de bar het erg druk met de in en uit lopers, maar wat voor mensen komen er nou in een voetbalkantine en hoe kan je ze herkennen?
Binnenbeentje geeft jou antwoord!




1. "Wat doe ik hier"
Het veel te kakkerige typetje die in de kantine helemaal alleen met een bakje koffie in de hoek staat. De persoon die hier absoluut niet thuis hoort. Toch staat ze er elke zaterdag, omdat haar zoon perse op voetbal wou. Van haar mocht het absoluut niet, maar haar man gaf wel toestemming. Daar staat ze dan. Zonder haar man, wachtend tot haar zoon klaar is met omkleden zodat ze zo snel mogelijk weer naar huis kan gaan.  
2. De bar-hanger 
Deze mensen vindt je altijd aan de bar. Al vroeg in de middag zie je ze de eerste biertjes bestellen. Vaak doen zij wat voor hun eigen amateurclub. Het maakt niet uit welk team welke wedstrijd speelt. Ze zijn er elke zaterdag en zondag bij. Voor de gezelligheid en om even rond te kijken. Wat wel opvalt is dat het over het algemeen toch wel vaak oudere mannen zijn.

2. Ik ben zo trots, ik laat het horen
Daar staat ze dan, de moeder tussen velen mannen. Helemaal trots op haar zoon die vandaag weer een voetbalwedstrijd heeft gespeeld. Deze vrouw kan het ook alleen maar over haar eigen zoon hebben. Iets waar ze graag over opschept. Wanneer zoonlief dan ook binnen komt krijgt hij als allereerste van zijn moeder een dikke kus. 

3. De fanatieke ex-voetballer
Nu voetbalt zijn zoon, vroeger stond hij in het veld. Trots op zijn zoon praat hij met alle mannen over de wedstrijd die de kleine mannen hebben gespeeld. Vaak hebben ze het ook over het professionele voetbal. Samen kijken de mannen met een biertje in de hand naar de wedstrijd op TV in de kantine en blijven graag nog even hangen als hun zoon uit de kleedkamer komt. 


4. De uit-ouders
Deze groep mensen bevinden zich meestal aan een tafeltje ergens achteraan in de voetbalkantine. Deze mensen voelen zich hier niet thuis, want ze zitten in de kantine van de tegenstander. Ze hebben iets makkelijks te drinken besteld. Wachten tot de spelers de kleedkamer uitkomen en springen gelijk weer de auto in. 
5. De vreetzak
Er is er altijd wel één die je altijd kan vinden bij de snackverkoop. Deze persoon loopt daar zo vaak naartoe dat het je gaat opvallen. Voor de wedstrijd, tijdens de pauze en na de wedstrijd is deze daar te vinden om elke keer weer een snack naar binnen te werken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten