Pagina's

vrijdag 7 juni 2013

Studentenhuis van 2013!

Het studentenhuis Zjem en Confiture aan de Gagelstraat in Eindhoven is verkozen tot het Studentenhuis van 2013. De website Studenten.net maakte dat donderdagavond bekend, waarna het feest losbarstte in Eindhoven. "Let's party!"




Totaal waren er veel studentenhuizen in Nederland die meededen met de verkiezing. Er is toen ook 344.000 keer gestemd. Uiteindelijk waren er 3 finalisten, naast Zjem en Confiture ook een studentenhuis uit Tilburg en uit Groningen. Het studentenhuis in Groningen was uiteindelijk de winnaar. Dit studentenhuis bestaat uit 15 bewoners van de TUE, Fontys Eindhoven, Avans Tilburg en HAS hogeschool. Daarbij hebben ze ook een huiskat.
Volgens de jury is Zjem en Confiture een typisch studentenhuis: Ranzig en rommelig. Het bestaat uit twee huizen. Er is een gemeenschappelijke kamer waar de bewoners vaak zitten met z'n allen. 

De huisfeesten die deze studenten organiseren zijn geweldig in Eindhoven. Het is een traditie die zo'n dertig jaar teruggaat. Er worden zo'n vijftien 'kleine' huisfeesten georganiseerd, hoogtepunt is het jaarlijkse huisfeest met 350 gasten. 

Zoals iedere studentenhuis is er ook heel wat mis aan het huis zelf. Bij Zjem en Confiture is dat het riool. Doorgespoelde stront en toiletpapier duiken op in het doucheputje. 

Het studentenhuis van 2013 zijn krijgt een prijs. De bewoners krijgen een cheque van 500 euro, 25 kratten bier en 24 flessen rum. Op de vraag wat ze zouden doen als ze winnen, was het antwoord: "Baden in bier",  "naar de klote via HET feest" en "Lennie gaat strippen." Een student wilde een jaartje studievertraging aanvragen, maar of dat iets met de wedstrijd te maken heeft....

Zo zie je weer dat ook het typische student zijn ook weer van orde komt en ook deze cultuur gedraagt zich ernaar. Veel drinken en feesten. Het huis is vies en ranzig. Typisch studenten zullen we dan maar zeggen? Hoe is jou mening tegenover typische studenten en studentenhuizen? Laat je reactie hier achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten