Pagina's

donderdag 16 mei 2013

Wat is een subcultuur?

Definitie:
Subcultuur
de subcultuur zelfst.naamw. (v.) Verbuigingen: subcul|turen (meerv.)levenswijze van bijzondere groepen die afwijkt van de gangbare levenswijze Voorbeeld: `Skinheads, punkers en kakkers hebben een subcultuur.`...Subculturen hebben vaak eigen stijlen, die zich uiten in de vorm van kleding en muziek, maar ook taalgebruik en politieke voorkeuren. Subculturen komen vooral voor bij jongeren, omdat in die leeftijd de zoektocht naar een identiteit nog volop aan de gang is. 

Verschillende subculturen zijn:

Alto's, Crustie, Disco, Emo, Goa/Neo-Hippies, Gothics, Gabbers, Hardcore Kids, HipHop, Hippies, Mod, Beatniks, Bronies, Hooligans, Jumpstyle, Metalheads, Geeks, Lolita's, Nerds, New Wavers, Nozem, Punkers, Riot Grrrls, Skaters, Skinheads, Straight edge, Tecktonik, Urban, Visual kei, Boeren en Holibi's. 

Zo zie je dat er veel verschillende groepen zijn onder jongeren en dit zijn nog maar voorbeelden. Jongeren leven niet alleen, zij leven in groepen en met de kleding, houding en muziek vormen zij hun identiteit met elkaar. Met deze groepsidentiteit leven zij in deze wereld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten