Pagina's

vrijdag 17 mei 2013

Gothics zijn monsters! Euh... NOT!


Er zijn overal wel vooroordelen over te vinden. Er wordt over iedere groep wel op een bepaalde manier gedacht.

Soms heeft de mening van je omgeving er wat mee te maken, of dat wat je er op televisie wat over ziet. Dingen die onbekend zijn, zorgen ook vaak voor veel vooroordelen. Ook over de goths wordt veel beweerd. Het is een subcultuur die door veel mensen niet helemaal wordt begrepen, maar ze doen vaak net alsof ze er wel heel veel over weten. En daardoor ontstaan er ook veel verhalen die niet waar zijn.




Ontkracht de vooroordelen!!

Satanisme
Satanisten zijn mensen die de duivel aanbidden. Het aanbidden van de duivel noem je satanisme. Omdat goths bekend staan om hun duistere uiterlijk en voorkeur voor enge dingen. Dit is niet het geval. De duivel heeft weinig tot niets met gothic te maken. Er zijn veel goths die atheïst zijn. Een atheïst is iemand die niet in God gelooft.

Nooit lachen
Volgens veel mensen lachen goths nooit. Ze zijn allemaal depressief en willen daar ook helemaal niets aan doen.
Het is heel rot om een depressie te hebben en het kan iedereen overkomen. Je buurvrouw kan er last van hebben of misschien wel iemand in je familie. Het is dus logisch dat er ook goths zijn die depressief zijn, maar dit betekent niet dat alle goths hier last van hebben. Er blijkt zelfs dat er meer gewone mensen depressies hebben dan goths.

Altijd alleen
Een gothic is altijd alleen en vreselijk eenzaam. Althans, dat is wat er vaak wordt gedacht. Waarom wordt dit gedacht? Veel goths hebben geen collega’s of klasgenoten die ook gothic zijn. Maar goths zien elkaar vooral op feesten en evenementen. Ze komen ook wel bij elkaar thuis om gezellig met elkaar te praten.

Alleen zwart
Mensen denken altijd dat goths alleen maar zwart dragen. Veel goths dragen echter allerlei soorten kleuren in hun kleding. Denk bijvoorbeeld aan neonkleuren, maar inderdaad de standaard goths zijn zwart.

Eng
Veel mensen denken dat goths de dingen doen die ze doen, zodat mensen ze eng vinden. De kleren die ze dragen, de muziek die ze luisteren en hun voorkeuren. Ze vinden het leuk als mensen van ze schrikken. Ook dit is niet altijd waar. Dat sommige mensen het er misschien een beetje raar en eng uit vinden zien, wil niet meteen zeggen dat een goth zich zo kleedt om mensen af te schrikken.

Er zijn nog veel meer vooroordelen over goths, maar de meeste komen allemaal op hetzelfde neer. Bedenk altijd van tevoren of jouw gedachten over iemand ook echt kloppen. Niemand vindt het leuk als iemand iets over je zegt dat niet waar is.
Zelf heb ik heel lang opgetrokken met een gothic, maar wat was dat een vrolijke meid. Ze lachte altijd en hielt van gezelligheid. Alles hoe ik over gothics dacht bleek niet waar te zijn. Ja, ze droeg zwarte kleding en luisterde veel Metal en mysterieuze muziek. Maar dit meisje was super creatief, ze schilderde, fotografeerde en maakte zelfs haar eigen kleding. Sinds ik haar heb leren kennen heb ik nooit meer een vooroordeel gehad over deze mensen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten