Pagina's

woensdag 29 mei 2013

Buitenbeentje in films

Ooit wel is opgevallen dat er super veel films zijn met verschillende subculturen? Wat dacht je van Save the Last Dance? Mean Girls? American History X? Zie hier het bewijs en lees meer over films & subculteren!







Save The Last Dance:
Het verhaal gaat over een meisje dat uit een nette omgeving komt. Ze verhuist naar een achterbuurt en krijgt te maken met de Subcultuur Hip Hop. Op het begin is ze heel erg het buitenbeentje in deze cultuur, maar door vrienden die ze ontmoet leert ze al snel deze wereld kennen. Wanneer ze thuis zit in deze wereld gaat ze het combineren met haar wereld. Zelf heb ik deze film al heel vaak gezien, maar ik heb hier nooit bij stil gestaan. Het is mooi om te zien hoe ze deze subculturen bij elkaar brengen in de film.

Mean Girls:
Een meisje verhuis van Afrika naar een normale High School in America. Ze moet erg wennen en vergelijkt alles met Africa. Zelf krijgt ze te maken met de populairste meiden van de school en de mist populaire mensen. Haar staat een keuze te wachten bij wie ze wil horen en wie ze wil zijn.

American History X:
Bij deze film is het wel duidelijk. Het gaat om het Skinny Head subculture. Je ziet duidelijk hoe stoer deze gasten zich voordoen en hoe ze leven. De film gaat over bij deze cultuur horen of toch niet. Echt de moeite waard om deze film te zien!

Zijn er nog andere films waarbij subculturen sterk naar voren komen? Laat het mij weten en geef een reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten