Pagina's

zondag 2 november 2014

De stylist van de woonwagenbewoners

Wie kent hem nou nog niet? Ons Royke Donders uit Broekhoven. Hij staat bekend als de stylist van het zuiden, dat vooral de stylist is van de woonwagenbewoners. Nu weer vol op de buis te zien op RTL 5 met nieuwe afleveringen!



Even in het kort wat er wordt gezegd over de woonwagenbewoners:
De woonwagenbewoners stammen af van keuterboeren, landarbeiders en turfstekers. Rond 1850 konden veel van hen niet meer rond komen (onder andere door mechanisering), zodat ze gingen rond trekken. Ongeveer 30.000 mensen in Nederland woont in een woonwagen of stacaravan. Ze zijn niet hetzelfde als zigeuners zoals velen denken. Woonwagenbewoners zijn van Nederlandse afkomst en hebben zo hun eigen manier van leven.

Al vrij snel kregen woonwagenbewoners een slecht imago. De overheid vond ze maar lastig. Er moesten voorzieningen geregeld worden voor de woonwagens. Ze trokken rond en voldeden daardoor niet aan de norm.
Deze cultuur heeft 3 bepaalde kenmerken: 
  • Groot wantrouwen ten opzichte van regels, overheid en instituten.
  • Enorme nadruk op familie.
  • Zelfstandig brood verdienen, niet in loondienst.
Nu even terug naar Roy Donders, want de woonwagenbewoners hebben natuurlijk ook hun eigen stijl. Iets waar Roy alles over weet. Met zijn krulletjes, glitters, printjes en bussen haarlak kan hij elke woonwagenbewoner goed stijlen.

Nu Roy zo beroemd is geworden gaat hij wel verhuizen naar Moergestel, aangezien hij elke dag geen privacy meer kan hebben in Broekhoven. Naast zijn stylisten-carrière is hij ook nog is zanger en probeert hij elke kans hiermee te krijgen die hij nu kan pakken, omdat hij beroemd is geworden. 
Zo heeft hij nu dan ook zijn nieuwe videoclip gelanceerd:


Wat vind jij van de stylist van het zuiden? Super gaaf, of belachelijk? Laat het Binnenbeentje weten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten